Vis in vis in vis in vis

Aseară am fost mai obosită ca niciodată. Dacă în alte zile după ce plecam de la birou aveam energie și chef să ies la o cafea, să merg la o piesă de teatru, la un film sau pur și simplu la o plimbare, aseară am ajuns acasă sleită de puteri. M-am pus în pat cu gândul să mă uit la “Hangover 3” pe care voiam demult să-l vizionez, însă după doar 30 de minute m-a luat somnul. Am adormit în sufragerie până s-a terminat filmul, m-am trezit, am oprit televizorul și m-am dus în dormitor. 

Am adormit imediat și a început o serie de vise în vise. Dar nu genul ăla de vise în care știi că visezi ci vise care se contopesc într-un mod bizar cu realitatea. Astfel că mă trezeam în vis, eram în dormitor începeam să umblu prin casă și o serie de evenimente se întâmplau. Apoi îmi ziceam că nu e real, nu m-am trezit, n-are cum și încercam să mă trezesc din nou. Deschideam ochii, eram în dormitor și o luam de la capăt. Și am repetat asta de cel puțin 10 ori în care eu credeam că mă trezesc, mă ridicam din pat dar eram tot în vis.

Până când am început să îmi fie frică și să mă gândesc că nu mă mai pot trezi. Și atunci am zis că cel mai bine ar fi să țip să mă aud. Știți că vă povesteam într-un articol trecut despre Night terrors– de care sufăr de câțiva ani buni. Și am țipat, doar că de data asta nu în realitate ci tot într-un vis. Și mă auzeam că țip dar nu mă puteam trezi. Și am deschis într-un final ochii, eram în dormitor – ca și în celelalte momente din vis, m-am dat jos din pat, am aprins lumina și deși știam că eram trează mi-era teamă ca nu cumva să fiu tot în vis. Am mers la bucătărie, mi-am aprins o țigară și m-a cuprins panica! Asta făcusem și în vis la un moment dat.

Am mai stat 30 de minute la laptop să-mi revin și m-am pus din nou în pat. Am dat drumul la o emisiune live să aud ceva și am adormit buștean până azi la ora 11.  

Nu știu dacă ce s-a întâmplat a fost din cauza oboselii sau a stresului dar nu mai vreau să mi se întâmple! E absolut horror să crezi că ești treaz si să-ți dai seama că de fapt nu ești, să încerci să te trezești și să fii tot timpul tot în acelasi vis! 

Voi ați avut astfel de experiențe? Aveți idee care ar putea fi cauza lor?

Take this kiss upon the brow!
And, in parting from you now,
Thus much let me avow-
You are not wrong, who deem
That my days have been a dream;
Yet if hope has flown away
In a night, or in a day,
In a vision, or in none,
Is it therefore the less gone?
All that we see or seem
Is but a dream within a dream?

Edgar Allan Poe

Related Post

17 Thoughts on Vis in vis in vis in vis

 1. Si eu am avut timp de aproape un an halucinatii in fiecare noapte din cauza unor pastile pentru palpitatii si chiar vise ciudate, mai rau decat vis in vis. Pur si simplu ma trezeam (sau asa cred eu) si vedeam diverse forme in intuneric: umbrele care pluteau, carti, umbre, gandaci, peretii plini de gandaci… E foarte horror, pentru ca nici acum nu mi-am dat seama daca atunci am un vis lucid sau pur si simplu ma trezesc si am halucinatii de la trezitul brusc. Dupa ce nu am mai luat palpitatiile, au mai continuat momentele astea, dar rar si de obicei cand sunt odihnita si nu prea pot sa adorm. Ultimul vis in vis l-am avut acum doua zile, stiam ca sunt constienta, dar nu puteam sa deschid ochii, simteam ca si cand as fi fost intr-o apa ceva si ma sufoc…

  1. Da, senzatia ca vrei sa te trezesti si sa nu poti s-o faci este intr-adevar terifianta. 🙁 Eu nici cand m-am trezit de-a binelea nu eram perfect convinsa ca nu sunt inca tot in vis.

 2. Probabil ca esti prea stresata, esti prea obosita ca sa adormi profund, ori aveai nevoie de ceva ( toaleta, iti era foame, sete ).
  Mie mi s-a intamplat sa imi fie foarte sete si visam ca ma duc la frigider, ca beau apoi imi dadeam seama ca inca sunt in pat. Si o luam de la inceput … visand ca ma duc si a doua oara. Apoi stiu ca imi spuneam in vis ca trebuie sa ma RIDIC din pat si sa ma duc sa beau ceva, atunci ma trezeam si ma duceam. I’m a freak haha

  1. Interesant era ca ma “trezeam” eram in dormitor si cand ieseam ma trezeam ba pe la munca, pe afara, ba prin Londra (desi n-am fost niciodata in Londra) si apoi incercam sa ma conving ca nu am cum sa ajung direct din dormitor la birou sau in Londra si o luam de la capat cu trezitul.

 3. Am patit si eu ceva de genul asta, acum cativa ani. Am visat ca ma tot trezeam, incercam sa ma scol din pat si realizam ca visez. La un moment dat am intrat in panica. S-a intamplat asta de cateva ori, pana m-am trezit de-adevaratelea. Inca nu vazusem “Inception” 😀

  1. Si eu am mai avut un astfel de episod in urma cu 6 ani (nu cred ca aparuse Inception pe atunci) cand eram in camin si am zis sa trag un pui de somn ziua in amiaza mare si… la fel ma tot “trezeam” dar de fapt nu ma trezeam cu adevarat si cadeam din vis in vis. In acelasi vis.

 4. Nu, eu nu am avut un astfel de vis, dar au fost ani cu vise rele. Au trecut fără să ştiu cum. În prezent, rar îmi mai amintesc ce visez. Poate că există în tine o teamă, mă gândesc. Nu ştiu prea multe, sper să nu te superi, sunt mai nouă pe-aici, dar voi mai reveni să scotocesc prin arhivă.
  O duminică frumoasă îţi doresc, terminată cu o noapte cu vise calde şi frumoase!

  1. Multumesc frumos pentru vizita, Mihaela! Te mai astept si cu alte ocazii pe blog si sper sa iti placa mica noastra comunitate. Si da, ai dreptate in noi toti exista teama, frici pe care incercam sa ni le reprimam pe parcursul zilei dar care, din pacate, noaptea preiau controlul.

Leave a Comment