Facebook Spam: participă la eveniment şi câstigă…

Cred că nu e persoană care să folosească Facebook-ul şi să nu fi primit invite la un eveniment la care dacă clickuiai pe "I`m attending" si dadea un "Like" primea tot felul de questii care mai de care mai interesante. La început a fost tricoul personalizat Facebook, apoi eşarfa Facebook, apoi spammerii s-au gândit că un tricou şi o eşarfa nu va motiva pe nimeni să dea Like-uri aiurea şi au pus la bătaie premii care mai de care mai ademenitoare:

 Tot ce trebuie să faci e să participi la "eveniment" şi să urmezi câteva reguli de "bun simţ", si anume

 • *1. Click pe "Particip / I'm attending".
 • *2. "Like" / ''Imi place'' aici: si aici e pagina de facebook a spammerului.
 • *3. Invita toti prietenii. Daca treci peste pasul asta, sistemul nu te va inregistra, si astfel nu poti primii telefonul. Deci, este absolut necesar.
 • *4. Scrie pe perete "Particip" si black/white (pentru culoarea telefonului).

Şi acum să le luăm pe rând. Cam câţi cretini credeţi că au înghiţit găluşca şi au adormit liniştiţi crezând că într-o zi o să le bată curieru-n poartă şi o să le aducă Iphone-ul? Eh, vă zic eu câţi: "31,132 Attending". Fascinant, aşa-i? S-au grăbit repede, că doar primii 200.000 primesc! Oameni buni, costul unui Iphone 4 depăşeşte 500 de euro, vă imaginaţi câţi bani ar fi trebuit să scoată amărâţii aia de spammeri să vă dea fiecăruia dintre voi unu? Indivizii aia nu au bani nici de-o machetă de telefon, d-apoi să pună ei la bătaie 200.000 de Iphone-uri. Şi-n plus, credeţi că Apple s-ar fi încurcat cu vreo firmă de doi lei pentru a le da dreptul de a comercializa atâtea? Credeţi că Iphone-urile se găsesc aşa, la colţ de stradă? Nici alea din China cu dual sim nu-s atât de uşor de făcut rost, că tot tre să aştepţi 3 săptămâni până ajunge vaporul şi nu e chiar pe moka, oricât de chinezărie ar fi el.

Mulţi se întrebau ce câştigă cei care fac asta. Păi haideţi să vedem cam ce ar câştiga…Am intrat mai devreme pe pagina de facebook a spammerului şi am văzut că are deja peste 14,000 de like-uri ceea ce înseamnă 14,000 de creduli spamati în fiecare zi cu ofertele lor. Să nu mai zic că atâtea like-uri vor lua ochii şi firmelor de publicitate care se vor înghesui să-şi îndese bannerele pe site-urilor lor crezând că fac cine-ştie-ce mare brânză. 

E a două oară în nici 10 zile când scriu un post dedicat spamului, dar de data asta chiar simt nevoia să trag un semnal de alarmă: nu mai credeţi că tot ce zboară se mănâncă şi că primiţi Iphone-uri şi laptop-uri doar pentru că aveţi bunăvoinţa să daţi un like unei pagini. Pentru că…news flash: n-o să se întâmple!

Related Post

18 Thoughts on Facebook Spam: participă la eveniment şi câstigă…

 1. Inainte nici nu le bagam in seama, da acum am inceput sa dau "report event". O solutie ar mai fi si stersul de la prieteni pe cei care te invita. Si asa scapam de concursuri cretine. 🙂

 2. Incep sa cred ca unii oameni chiar sunt prosti. 🙂 Inghit galusca de N ori! Nu li se pare nimic suspicios, nu-si pun intrebari ci se arunca asa cu , capul in fata si ..participa. 🙂 Trist …

  1. Iarasi invite:
   Hi Ana,
   Albu invited you to The first 50,000 participants – Get Absolutely A FREE Black Berry Phone!!

   acu nu mai dau iphone ci blackberry :))

 3. toti se ingramadesc cand vad gratis..tipic..dar cum sa fii asa credul tot nu pricep..Oricum am inceput sa le raportez pe toate care-mi ies in cale…

 4. Si eu am fost invitata o gramada si mi s-a parut surprinzator cat de multi chiar au crezut in asta! sau au acceptat sa fie prostiti! e greu cand realizezi cati prosti sunt in tara asta! stii de ei, dar cand ii vezi asa gramada, te intrebi incotro se indreapta tara asta!?
  oricum bun articolul, de actualitate 🙂
  ps: ai la mine o lepasa, sper sa iti placa!

 5. Si credeam ca numa' eu primesc asa ceva :)). Ar trebui sa scrie: Dati LIKE si va faceti de ras in fata celor care stiu ce tampenii faceti! >:)

 6. Si eu am dat LIKE la toti,insa asa cum si tu spui,de bun-simt,ca doar nu era sa cred ca IPad-urile sunt ca merele din livada,adica le culegi din pom.Nu stiu sa ma fi rugat careva sa ii dau un LIKE si eu sa nu o fac.

 7. eu unul am participat la un concurs organizat pe facebook,si chiar l-am castigat,era vorba de o imprimanta pusa la bataie de o firma de reincarcari cartuse.Asa ca nu mai fiti toti atat de carcotasi generalizand.Intradevar – cele cu primii 100000 de participanti etc,e o abureala curata,in schimb,mai exista si firme care pentru a-si promova afacerea pe facebook,nu se uita la bani.

Leave a Comment