Momentul cand te cantaresti dupa 2 ani

The past

Acum câțiva ani eram obsedată de absolut tot ce mâncam, calorii, zaharuri, știam pe de rost ingredientele alimentelor pe care le consumăm. Știți că sunt o persoană addictive, așa e construită personalitatea mea, I need my small obsessions în order to function properly. De vreo 4-5 ani însă, am înlocuit obsesia mâncării sănătoase cu altele așa că nici nu mi-am dat seama cum am luat 5 kg. Inca de când m-am mutat în București am tot zis să-mi cumpăr cantar, dar am tot amânat că întotdeauna era în coada listei de priorități.

shutterstock_154857296

The enemy

Până când, pe la începutul verii, am început să constat că aproape toate perechile de pantaloni/blugi veneau strîmt pe mine. Știam însă că am o mașină de spălat cu propria ei personalitate, adică uneori stoarce rufele, alteori mi le servește pline de apă, o setez pe 40 de grade, ea le spală la 60 și tot așa. Avem o relație de love-hate încă de când locuiesc acolo, dar cum stau încă în chirie n-am ce-i face, ea e mai stăpână decât mine acolo, așa că acomodăm situațiile după caz, uneori cu țipete, alteori cu bușeli, nervi și alteori o tratez cu nepăsarea omului care tocmai a înghițit o doză serioasă de xanax-uri.

The moment of the truth

Așa că atunci când dimineața abia reușeam să-mi închid nasturele la pantaloni îmi ziceam că iară mi-o spălat mașina cu apă fierbinte hainele și d-aia îs așa de strimti. Azi așa, mâine așa, până când m-a lovit "Ia să mă duc să-mi cumpăr eu un cântar!" Zis și făcut. Într-o seară, după orele de la birou, m-am dus la mall și am intrat în primul magazin de electrocasnice găsit. M-am uitat la cântare, erau câteva modele, cu prețuri între 90-400 lei. Am zis că nah, o să îmi iau unul așa, pe la mijloc. I-am cerut tipului din magazin să mi-l aducă, să îi facem o probă. A pus el bateriile, a lăsat cântarul jos, m-am urcat eu încrezătoare pe el… și când văd.. 53 de kg!!! 53!! M-a luat cu vertij, vă zic!

Nu, nuuuu….va rog, aduceți-mi altul, asta nu arată bine! Se uită tipul așa la mine ridicând dezaprobator dintr-o sprânceană și îmi aduce altul. La fel… 53! Dezamăgită îi spun că eu aveam 48 ultima dată și there is no freakin` way că m-am îngrășat cu 5 kg! Se uită el la mine ca și cum "Serios, n-ai cum să ai 48!" și îmi aduce un al treilea cântar, cel la 200 de lei, mă urc pe el, 52,9… big différence! L-am cumpărat pe acela numai ca să îmi spăl rușinea de a mă manifesta ca o piți ofuscată în magazin. 

The panic

Pe drumul spre casă eram așa dezamăgită că era să dea peste mine un motociclist! Nici nu îl văzusem. Cred că mi-o zis ceva de dulce, dar la 53 de kg n-aveam să mai înghit nimic cu zahăh așa că i-am replicat și eu ceva ca să aibă spor la drum.

The solution

Asta se întâmpla prin iunie. De atunci mi-am schimbat radical stilul de viață și cel de alimentație și am reușit ca într-o lună și jumătate să dau jos 3 kg. Am 50 de kg acum. Încă 2 și sunt mulțumită. Ce vreau să zic este că de când am trecut iară pe modul de healthy freak sunt mult mai pozitivă și mă simt mult mai bine. Așa că să nu vă supărați dacă o să vă tot povestesc despre micul dejun, despre sport și despre calorii. Vă învăț doar de bine, da? Voi luați din ce scriu eu ce credeți că vi se aplică. No pressure… not too much pressure!

The promise

În speranța că v-am determinat să vă cântăriți mai des și să nu puneți pe seama mașinii de spălat și a hainelor uneori prost croite kilogramele în plus, mă duc să îmi fac o salată că oricum altceva pe această vreme caniculară nu intră.

Sursa foto: Cantar via Shutterstock.com

Related Post

6 Thoughts on Momentul cand te cantaresti dupa 2 ani

      1. Eu te inteleg perfect. 🙂
        La cei 1.64 ai mei 5 kg in plus m-ar face dop. :)) Din fericire, in ultimii 4 ani m-am mentinut, iarna urc cu 1-2 kg si in rest raman la 50. Aici ma simt cel mai bine, am avut 47 si nu-mi statea bine deloc, lucru confirmat si de cei din jur. :))

Leave a Comment