Localuri misto in Centrul Vechi Bucuresti avem?

Ieri a fost ziua lui ElHombre. (weeey, la mulți aaaaani lui!) A împlinit marele 27 și am făcut din asta un prilej de reuniune cu câțiva prieteni vechi și de umblat brambura prin barurile din Centrul Vechi București. Și pentru că am ajuns în vreo 5 (dacă îmi aduc bine aminte) am reușit să fac mental o clasificare a tipurilor de localuri deschise în Centrul Vechi.

În primul rând, neapărat trebuie menționat, dacă mergeți în week-end seara în Centru Vechi trebuie să vă înarmați cu răbdare. Multă răbdare. Infinit de multă răbdare. Străduțele fiind super înguste și marea de oameni ieșită la plimbare atât de mare, s-ar putea să plecați cu psihicul șifonat nedorind să vă mai reîntoarceți pe acolo prea curând. 

După ora 7 seară lumea începe să patruleze pe străzi. Când m-am mutat în București am crezut că săracii, or căuta un local liber și nu găsesc și asta este motivul pentru care se tot plimbă. Ei bine nu, localuri libere sunt, ba mai mult "PR-istele" stau în fața barului și te invită cu 20 de cuvinte pe secundă înăuntru promițându-ți mâncăruri la reducere, cafea din partea casei și-un loc cald unde să-ți destinzi nervii. 

De ce preferă lumea să se înghesuie pe străduțele alea înguste doar ca să se plimbe mi-e greu să înțeleg. Nu, nu vorbim de turiști, vorbim exclusiv de localnici. Poate știți voi și nu-mi dau eu seama, și dacă e așa, luminați-mă și pe mine vă rog! 

Dar să vorbim puțin despre tipurile de localuri din Centrul Vechi al iubitei noastre capitale. 

Localuri cu muzică chill-out. Atmosferă ok, prețuri destul de mari, muzică de relaxare de obicei cu volumul decent, în sensul că dacă vrei să ieși cu cineva și să te și auzi sunt perfecte. Un astfel de local care mie îmi place foarte mult este Himera. Ceaiurile sunt excepționale, prețul unuia începând de la 10 lei, iar limonada cu cocos este printre prferatele mele. (cred că e undeva la 14-15 lei prețul uneia la 200 ml, deci nu foarte scumpă).

Localurile hibrid. Adică între club și pub. Muzică tare, house și alte mix-uri, nu te poți înțelege cu cei de la masă decât dacă ai portavoce, dar nici loc de dansat n-ai. Un exemplu bun este Embassy. Nu înțeleg deloc rostul genului ăstora de locuri. Nici de dansat nu poți, nici de vorbit, noi am plecat aseară în maxim 20 de minute. Aici am avut neplăcerea de a degusta cel mai oribil cocktail Pina Colada pe care l-am băut vreodată (a fost undeva la 20 de lei).

Avea un gust…hmmm…cum să-i zic, o combinație fatidică între lături, apă și-o dâră de alcool. Cocos-ul lipsea cu desăvârșire din ingrediente. Tot aici am fost la budă unde două madmoiselles cu boturile cât fundurile de găină dansau în fața oglinzii și se pieptănau una pe alta. "Cum stă fată părul?" "Ești gigea" a venit mai rapid decât am putut eu da ochii peste cap răspunsul celeilalte. 

Localuri cât o sufragerie. Avantajul acestor localuri-club sunt prețurile mici (berea la halbă undeva la 4-5 lei) și muzica bună (adică rock, de obicei oldies but goldies). Exemplu: Revenge (lângă Oktoberfest, vis-a-vis de Himera). Practic clubuletul e undeva la un subsol, într-o cameră obscen de îngustă, nu ai loc să dai un pârț, d-apoi să te miști. Muzica bună dar loc să te desfășori nema. 

Unul dintre cele mai decente localuri din Centrul Vechi pe care il frecventez destul de des este Oktoberfest- muzică  bună, bauturi ieftine și dacă nimerești și-n camera în care nu bubuie muzica la maxim, e perfect.

Ce imi doresc de la un local?

Să aibă spațiu, să fie muzică la un volum decent și dacă se poate fără mix-uri de house, chiar nu, Metallica și Guns N`Roses nu sună bine decât în variantele clasice, de ce să le pocim mixându-le în cel mai oribil mod? Nu m-aș supăra și nu le-aș duce dorul nici pitipoancelor și țăranilor și dacă servirea ar fi măcar decentă și prețurile la fel, ar fi deja prea bun ca să se întâmple în București, așa-i? Dacă totuși știți vreun local care se apropie de doleanțele mele, spuneți-mi și mie. 

Și of da, e duminică seara deja, începe o nouă săptămână așa că vă doresc să fie una productivă și ușoară! 

(Pumpkins @Promenada Mall – Floreasca)

Related Post

11 Thoughts on Localuri misto in Centrul Vechi Bucuresti avem?

  1. 14-15 lei o limonada de 200 de ml e ieftina in Bucuresti? Mi-au ramas ochii pe cifrele alea. :))
    La noi una de vreo 350-500 ml e pana in 10 lei. Incepe pe la 7. Si sunt cateva localuri unde au o limo… minunata!
    La multi ani lui El Hombre!

  2. Oh, ce-mi place articolul asta! Mi s-a facut asa un dor de Bucuresti, desi urasc ingramadeala si n-am raspuns la intrebarea ta, pentru ca si eu mi-am pus-o in mod repetat: de ce vrei sa te plimbi intr-o zona superaglomerata si inghesuita. Inteleg de ce este preferata zona, mai ales acum, dupa renovare, arata foarte bine, in special in timpul zilei cand nu e prea aglomerata.

Leave a Comment