Interviu la Vodafone

Acum o săptămâna a fost ceea ce se numeşte “Târg de job-uri”. Vă ziceam eu atunci pe Twitter că e fix o labă tristă. Şi îmi menţin în continuare părerea. Erau 6 standuri dintre care 4 erau firme care angajau dulgheri, tâmplari, sudori, lăcătuşi şi alte 2 agenţii de recrutare unde mi-am lăsat şi eu CV-ul.

Luni mă sună una din ele să vin marţi la interviu pentru postul de operator relaţii clienţi la Vodafone. Ieri am fost aşadar la ei. Am ajuns acolo să aflu cu stupoare că interviul constă în 4 teste şi o discuţie cu o tipă de la agenţie. Dacă treceai de teste mergeai la sediul mare Vodafone pentru un alt interviu.

Respectivele test erau de fapt exerciţii pentru a-ţi testa cunoştinţele de: logică, engleză, romană şi o situaţie pe care trebuia s-o rezolvi.(zici că era postul de director de magazin) Am trecut testele şi am ajuns şi la discuţie cu tipa respectivă. Nu vă zic că m-am lovit de cele mai stupide întrebări. Fiţi atenţi. Mă întreabă ea:

 • -Pe o scară de la 1 la 10 cât de mult îţi doreşti să lucrezi la Vodafone
 • -Să zicem 9. 
 • -9? De ce nu 10?
 • -Nu ştiu cum să vă zic dar nu e jobul visurilor mele să stau să preiau apeluri între 2 pereţi despartitori.

Tipa râde, într-un fel îmi dă dreptate. Mi-a spus că am trecut şi interviul cu ea şi mâine (adică azi) să merg la sediu la Vodafone pentru interviu şi să întreb de Adina. Am ajuns eu acolo, la oră 12 fix apare un tip şi mă invită să urc la etajul 1. Îmi zice că trebuie să mai vină un coleg de-al lui şi să începem interviul care avea să dureze o oră.(!) 

 • -Dar nu trebuia să dau interviul cu o anume doamnă Adina? 
 • -Ah, nu dumneai era persoană de contact.
 • -Aha, am înţeles, Adina e numele de cod. (mi-am zis in gand razand)

A venit şi al doilea tip. Discuţia a decurs foarte degajat, m-am lovit de aceleaşi întrebări: unde te vezi peste 5 ani, de ce ai ales Vodafone (“păi am ales că nu ştiu nici să sudez şi nici în tâmplărie nu mă pricep, aşa că…” mi-am zis in gand), să enumăr 3 calităţi,  defecte (bineînţeles că şi la defecte trebuie musai să spui tot lucruri pozitive, ca altfel iti scad dramatic sansele sa obtii postul).

La un moment dat le-am zis eu foarte direct celor doi (care au tot insistat să le vorbesc la per tu că doar suntem apropiaţi de vârstă) când mi-au zis că m-am descurcat foarte bine şi că am fost sinceră şi deschisă le-am zis:

 •  -Se ştie ce anume se întreabă la interviuri. Nu e vorba de sinceritate, e vorba că eu vă spun ce vreţi să auziţi. Aşa fac toţi. La interviuri nu eşti sincer, spui ce crezi că ar vrea angajatorul să audă şi speri să te descurci şi s-o faci cât mai bine.

Au început amândoi să radă şi au zis că într-adevăr şi ei au trecut prin asta.
Aplicasem pentru un post part-time. Nu ştiu dacă am trecut interviul dar oricum salariul nu e unul foarte mare, chiar şi part-time, nu ştiu cât se merită să te trezeşti dimineaţa şi să te deplasezi la serviciu. Vodafone-ul are o politică de angajare foarte ciudată, training-uri, zeci de interviuri, atâtea pretenţii pentru un job slabut platit.
Dar trăim în România unde dacă n-ai relaţii, pile, sau mă rog… “contacte” ajungi să faci ceva galben pe orice şcoală termini şi să vrei să-ţi bagi picioarele în toti
Voi ce exepriente aţi avut la interviuri? Cum v-aţi comportat?

Related Post

44 Thoughts on Interviu la Vodafone

 1. Pingback: polimedia.us/fain/
 2. "-Aha, am înţeles, Adina e numele de cod. (mi-am zis in gand)"  this statement made my day so funnyyyyyyyy.
  PS: mi se pare mie sau tipa din poza seamana cu o fosta colega din anul 1 ce s-a retras  de la noi nu mai stiu sigur cum o cheama.

 3. Ce frumooos…  🙂
  cam prin astea trecem cu toţii:
  Am cunoscut la viaţa mea vreo cîteva doamne de la Haşer, din astea, nu pot spune pe care am detestat-o mai tare sau pe care m-am forţat s-o uit mai repede. TOATE au fost femei fade sau pur şi simplu urîţele, pline de aere şi de citate despre nimic, pline ochi de răutăţi si bineînţeles, de teorii corporatiste.  
  Departe muuult de ce ar trebui să însemne resursele umane cu adevărat, duduile se încăpăţinau să îşi reinventeze şi să îşi menţină importanta meserie, cu reflexe de “tovarăşa profesoară”, cu buziţele strînse, bătăi din picior şi tremurături dezaprobatoare.
  Am participat la multe interviuri şi am avut multe job-uri, îmi amintesc o secretară care se oferea să mă intervieveze ea, pentru că… “doamna director nu e, şi… oricum…  nu e mare lucru…” Apoi, cîteva fătuci care recitau cuminţi întrebările din manual şi la sfîrşit toate vroiau să ştie cum mă văd eu peste 5 ani. Am auzit această întrebare stupidă de atîtea ori încît răspunsul “pe măta !” mi se formează reflex şi nerostit pînă şi astăzi.
  Mă învăţasem să schimb direcţia răspunsului după cum îşi opreau pixul sau îşi ridicau ele sprînceana, adică pînă le simţeam liniştite pe deplin ca nu care-cumva să le intre trîntorul în… căcatul lor de stup, ăla plin numai de albine harnice.
  Nu am întîlnit nici măcar una să nu fie goarna lătrîndă şi necondiţionată a oricarei cretinătăţi dispuse de “management”, n-am întîlnit nici una căreia să i se fi spulberat seninătatea de la vreun val de concedieri. Nici una n-a reuşit vreodată să facă ceva cuantificabil în bine pentru angajaţi. Dacă or fi în alte părţi, să fie sănătoase, eu însă nu le-am întîlnit.
  Acum cîteva zile am avut prilejul să văd o înregistrare TV cu una dintre aceste foste, pe net, şi aş fi recunoscut-o şi fără să o văd, după platitudini şi lipsa de miez a cuvintelor. Neschimbată doamna C.N… Mai grasă, mai tunsă şi mai bătrînă acum, dar cu aceleaşi cuvinte goale şi mimici benevolent-teatrale.
  Fetelor, sunteţi leneşe şi proaste. 
  Mi-aş dori să puteţi fi atît de capabile încît să vă intervievaţi una pe alta şi să realizaţi asta voi înşivă.

 4. Am dat interviu la Primarie pentru un post de consilier juridic, grad asistent si pe langa intrebarile standard, la care am dat, logic, raspunsurile standard, cei trei cu care sustineam interviul s-au hotarat sa ma "incurajeze" un pic, spunandu-mi in ce hal erau salariile pe-acolo (si chiar sunt penibil de mici, mai ales pentru debutanti) si intrebandu-ma de ce vreau totusi sa lucrez acolo. Nu mai stiu ce am mai raspuns, dar pana la urma, dupa media de la concursul scris si interviu, m-au anuntat ca pentru cele doua posturi, au am iesit pe locul trei :))  Dupa, am aflat ca erau deja "rezervate" locurile inainte de interviuri.

 5. Exact cum ai descris tu, numai ca atunci cand am dat eu interviuri am obtinut un post de secretara pentru 1300 lei. Am plecat dupa patru luni, iar tipa de la HR mi-a zis ca ea oricum nu credea ca raman eu prea mult pe postul ala…

 6. :)) so true but also so sad…eu am fost la marea agentie manpower asta vara la un interviu pentru un job temporar la petrom..se platea cu 750 ron full time si faceai tot ce era legat de indosariat, propunere solutii pt unele acte legale, intocmire si transmitere documente legale..intrebari la fel de stupide de la o tipa imbracata ca de plaja si super sictirita..ma trata ziceai ca ii cer ei sa ma plateasca degeaba..in prima parte de interviu am tras de ea sa ma intrebe din cv..si pe urma test pe calculator- sa scriu un citat..ultima intrebare: pe o scara de la 1 la 10 cat de mult iti doresti postul asta? am zis 9.. de ce atat? si i-am zis ca e temporar si ca eu caut ceva serios long time si pe un salariu decent..nu m-a mai cautat niciodata

 7. eu am avut experiente de genul tau, doar ca mie mi se spunea ca nu am 2 ani experienta pe un post, nu tineua cont ca am facut facultte la stat si la zi…

 8. cand am fost la interviul care mi-a adus jobul actual, tipu` (dupa interviu mi-a fost sef) a fost atat de relaxat si m-a intrebat atat de plictisit intrebarile standard pentru un interviu incat nici emotii nu am avut pentru ca oricum nu ma asteptam sa trec de interviu, dar a fost cel mai usor interviu din viata mea.

 9. cum spun mai toti: intrebarile si raspunsurile sunt standard. totusi metoda se aplica … pentru ca dupa ce ai auzit de N ori aceeasi minciuna sau raspuns formal, incepi sa le diferentiezi si astfel (daca nu-i alt aranjament la mijloc) poti totusi alege cel mai bun dintre candidati. de cateva ori am fost pus in situatia de a evalua eu (ca specialist IT al firmei) diversi candidati … si toti au sustinut ca sunt dornici sa invete (neavand experienta si dorind sa si castige bani, of course), da' doar unu' chiar vroia sa si invete (nu doar sa castige bani). well, ideea e ca am fost intrebat (si eu) mai mult de forma (probabil ca deja se faceau actele de angajare) … totusi in final s-a dovedit ca nu m-am inselat. in concluzie, chiar daca regulile jocului sunt statice … nu totul e ceea ce pare.

 10. Si ziceai de sinceritate…uite ca intr-un final ai fost si sincera si oarecum ai incalcat ultimul principiu, dar cred ca si eu as fi facut lafel ;))

  Inca nu am avut parte de interviuri, deci inca ma mai documentez din experientele altora ;))

 11. Interviu? E un fel de ritual de curtare a martienilor 😛 Cred in sinceritate, si desi la un moment-dat la o firma X, multinationala, bla bla bla, am pus o prietena sa-mi gaseascaintervievatoarea pe linked in, (si a gasit-o) si i-a facut profil psihologic si mi-a trimis 3 mail-uri cu ce intrebari o sa am (probabil) si ce sa zic, ce sa nu zic, chiar nu m-a interesat, deoarece ma incapatanez sa zic (oricui) the truth, and nothing but the truth, ca si autoevaluare. Am ajuns cu asta la interviul 3 din 5. (ultimele 2 fiind tehnice). N-am trecut de acel interviu, dar m-am incapatanat sa o gasesc (off the record) pe intervievatoare si s-o intreb ce cum si care. Raspunsul ei a fost: N-ai fost destul de protocolar. FML :)))

 12. Pana la urma daca nu ar fi coruptia si birocratia asta din Romania, s-ar gasi si locuri de munca. Nasol de Madalush ca posturile erau rezervate inainte de interviu. It's a shit country :))

  1. serios – esti patron sau cum ? si atunci ai dat interviu cand ai obtinut banii ca sa incepi chiar daca a fost in fata alor tai ca sa dea cu banu…

 13. Cel mai frumos interviu din viata mea a fost cam asa: "De ce vrei sa te angajezi la noi ?". "Am nevoie sa traiesc si nu am alt venit. O sa ma straduiesc sa fac ce vreti pentru acei bani. E suficient ?". "Ar fi suficient." "Daaaarrrr ?" "Dar postul este deja ocupat de altcineva." Am zambit si am intrebat direct: "A cotizat sau este fata cuiva ?" "E amanta, nu fata". Macar nu am fost ipocriti, nici eu, nici cel cu interviul. Totusi, nu inteleg de ce au chemat 10 oameni cand stiau deja pe cine angajeaza 🙁

 14. @Serafim: vrei să spui că mereu ai avut pile şi un morman de relaţii în spate, de n-a trebuit să dai în viaţa ta nici un interviu pentru vreun job?

  @Darael: probabil că vroiau să aibă un backup pentru momentul în care se plictiseşte amanta ăluia. (care o fi fost poate tocmai… Serafim hehehe) … N-ai pierdut nimic. 😉

  @Ştrumfiţa: de ce mi-ar plăcea mie tocmai piftia cu murătuuuuri? :))))

 15. @<cite>Lingriesling E mult mai simplu. Nu m-am angajat la nici o firmă. Am preferat să fac ce mă taie capul și nu ce vrea șeful. Am fost luat pe post de consultant la mai multe angajări. Asta îți lămurește problema cu amanta? 🙂

  </cite>

  1. revino asupra deciziei 🙂 nu contract de munca ci contract de vanzare cumparare in care tu esti marfa – are vreo 20 de pagini, nu ai voie sa il iei cu tine sa intrebi un jurist si in rest se citeste din mers (eu am cautat sigla NASA pe el ca am crezut ca acolo o sa lucrez)

 16. eu nu stiu cum ai curajul sa scrii astfel de detalii pe blog 😀 am avut si eu momentele mele de "expunere" si am cam patit-o pe tema asta… dar poate tu stii sa-ti susti mai bine pozitia si punctul de vedere! (si imi dau seama ca iar dau un comentariu de critica…. sorry)

 17. Salariul la Vodafone in Brasov,la callcenter-ul acela aproape de Stupini (dinspre Baumax,Dedeman etc) era de 550 lei net full time !!! La part time totul se micsora cu 50% ! Si tot cu Manpower Brasov a trebuit sa colaborez si eu,am dat testele acelea: de logica,engleza si de scris ceva la computer – un e-mail catre un client Vodafone cu rezolvarea unei probleme solicitate de acesta. M-am descurcat la teste,dar totusi.. 550 lei salariu ?! Vodafone ?! Multinationala ?! Spasiba !

  1. poate ai inteles gresit ca din cate stiu si eu am fost acolo si incepea in perioada de training de la 700 de lei – bine poate am fost mai incoace de tine ca sincer nici nu mai stiu cand era asta – in perioada cand faceau angajari prin Professional (intre timp sunt altii)

 18. Eu cred ca astia de la HR fac toti acelasi curs de rahat pentru ca din 2008 sunt exact aceleasi intrebari :)).
  Hei daca stau sa ma gandesc bine pot sa ma angajez si eu pe un post de HR pentru ca stiu toate cele 10 intrebari idioate. 😈

 19. Cei care lucreaza la call-center-ul din Ploiesti,cum au reusit sa ajunga la un interviu? Pt. ca nu este si nici nu a fost postat vreun anunt pe Internet… Intreb acest lucru pt. ca imi doresc sa lucrez acolo si nu stiu c pot proceda.

 20. stiu sa iti spun unul dintre ele de la Professional daca te ajuta (cand am fost eu ei operau interviurile) – un patrat cu triunghiuri dispuse ca o grila si trebuia sa le numeri si sa le spui cate sunt – verifica cineva la sfarsit rationamentul asa ca nu te gandi sa treci din aer un numar pe care il poti afla simplu tragand o ocheada pe foile celorlalti
  sugestie pentru tine – fa intrebare pe la camine daca ai prieteni acolo sau daca ai fost la o facultate incepe de acolo cautarile cautand pe forumuri (studentii de la camine de pe memo stiau pe de rost testele pentru ca fusesera altii inainte si banuiesc sa le fi adus la camine)

Leave a Comment