Dileme feroviare. Cum se face?

– cum se face ca de cate ori vreau sa urc pe o usa, se gasesc o gramada de calatori sa coboare pe acolo, pe cand in partea cealalta a vagonului lumea urca de mult?

– cum se face ca de cate ori da o ploicica trenul are intarziere de cel putin 20 de minute?

– cum se face ca atunci cand anunta trenul e putina lume pe peron iar cand acesta ajunge dupa 5 minute peronul e full?

– cum se face ca si atunci cand trenul e intarziat, cu un minut inainte sa ajunga inca mai vine lume pe peron?

– cum se face ca omul care merge o data cu trenul sta jos iar acela care merge in fiecare zi trebuie sa stea in picioare?

– cum se face ca trenul parcurge de la Ploiesti la Brasov cat de la Budapesta la Viena?

– cum se face ca atunci cand calatoresti noaptea, in vagon e destul de intuneric incat sa nu poti sa citesti si destul de lumina incat sa  nu vezi pe geam unde naiba te afli.

Related Post

16 Thoughts on Dileme feroviare. Cum se face?

 1. Next time peek your head in the "Sala de Asteptare" – it's warm, there are chairs, there is food, a TV and guess what? They announce the trains in there too so the people who arrive at the peron in the last minute are quite often waiting in the Sala de Asteptare 😀

 2. Intr-adevar la noi salile de asteptare sunt minunate. Intotdeauna este mai racoare decat afara, mai ales iarna. Si asta din cauza aerului conditionat ingenios proiectat de inginerii tuciurii care au spart geamurile cu pietre astfel incat toata suprafata utila din sala sa fie acoperita de briza crivatului si astfel oamenii care asteapta trenul la ora 06:30 dimineata sa nu mai moara de cald. Sa nu mai vorbim de confort. Fiecare boschetar cu care scaunele rupte comode ale CFR-ului sunt prevazute, este imbracat cu cel putin 3 paltoane deci deosebit de moi la atingere si ergonomice la fund.

 3. @ filosoful> asta nu ar fi nimic cu crivatul, dar problema cea mare este aceea a mirosului din salile de asteptare. Eu unu, desi barbat, am avut de multe ori ocazia sa imi fac rau doar trecand prin aceste sali de asteptare, alegandu-ma cu stari de greata pe mai mult timp.

  In rest cu intarzierile, toti cei care au calatorit cu trenul si inainte de 1989, si dupa stiu ca in loc sa se reduca timpul de parcurs acesta a crescut an de an…

 4. Ploiesti style! :)) Ce sa-i faci maica, mersul pe jos e sanatos, din casa pana-n masina.  Nu mai merg cu trenul de ceva vreme, caci daca n-ai loc, tre' sa stai langa WC. Mare durere, mare! Noi sa fim sanatosi.

 5. Am facut naveta 4 ani de zile. Zi de zi. Si sa stiti ca sala de asteptare de la mine din oras era mereu incalzita iarna. Noroc ca nu avea boschetari in oras. Iar in orasul de destinatie (Brasov), sala de asteptare era ok. Adica eu nu am dat de boschetari si era si cald. Noi fiind mai multi stateam si jucam carti. Dar la capitolul "intarzieri" era teroare. Pe ambele sensuri aveau intarzieri trenurile.

 6. 1.poate urci pe la inceputul sau sfarsitul trenului

  2.buna intrebare

  3.si ce vrei sa faca? sa stea 3 ore pe peron pana anunta trenul?

  4.nu toti termina tigara la timp 😛

  5.omul care merge zilnic nu da buzna

  6.mrrr.. nu-mi adu aminte!!

  7.nush. Urasc sa merg noaptea.

 7. Pingback: polimedia.us/fain/

Leave a Comment