Cum a fost la Hot Chocolate Race

Sau mai degrabă despre cum să nu te duci la o cursă, fie ea și fun race, total nepregătită.  

Nu mai alergasem de aproximativ 3 săptămâni. Am avut o perioadă, să zicem nu foarte roz, iar unicornii plecasera pe alte meleaguri, așa încât alergatul căzuse și el undeva în josul listei de priorități. Da, mare greșeală, căci dacă e ceva ce te scoate din toate gândurile și momentele dificile, e mișcarea.

Dar da, știam asta doar că…intrasem deja pe mood-ul de I am not doing anything with my life – I will just sit here and wait to see what happens. Bineînțeles că nu s-au întâmplat miracole și până nu m-am scuturat de gândurile negative nu s-a schimbat nimic. Sau mai degrabă despre cum să nu te duci la o cursă, fie ea și fun race, total nepregătită.

 

 

Long story short, de Hot Chocolate Race am aflat de la Elena – de pe grupul de Facebook FeteleAlearga – grup pe care l-am creat în urmă cu două luni. Cred că tot atunci m-am și înscris la cursa necronometrată de 5k. De fapt, este prima cursă la care particip. Ciocolată, fun, run? Yep, that`s for me. Cum vă ziceam, nu mai alergasem niciun kilometru în ultimele săptămâni, dar mi-am zis că, oh well, 5k.. îi fac de obicei în maxim 30 de minute, așa că nu poate fi mai greu într-o cursă cu alți alergători. 

Wrong! Nu faceți asta. Am scos un timp de 33 de minute, m-am oprit de cel puțin 5 ori și a doua zi m-am ales cu o febră musculară de la încălzirea de dinaintea cursei de am zis că mi-or intrat picioarele în vacanță permanentă.

Ce mi-a plăcut la Hot Chocolate Race 

Fiind prima mea cursă –  chiar dacă necronometrata, necompetitivă, va rămâne cu siguranță un moment special pentru mine. Deci din start și până în finish asta e un mare plus. Ano, care fu prima ta cursă? Păi una la care după am mâncat ciocolată! Nici nu se putea altfel. :P-În apărarea mea, consum foarte, foarte puțin zahăr deci sunt scuzată atunci când salivez la Nutella. 

Atmosfera – Vai, atâtea good vibes și energie într-un parc din capitală mai rar! Alergători amatori sau profesioniști, unii veniseră de fun, alții să-și doboare recordul (la cursa de 10k), dar atâtea zâmbete strânse la un loc nu am mai văzut de foarte mult timp. 

Muzică – foarte bună și energizantă. Organizatorii au promis muzică pe tot traseul, dar cum asta era imposibil, că ar fi însemnat să transforme Herastraul într-un club imens în aer liber, aceasta s-a auzit doar în punctele în care voluntarii încurajau alergătorii.  

Voluntarii – omuleții au fost tare faini care au fost alături de alergători pe tot traseul, i-au încurajat, i-au așteptat în punctele de hidratare cu apa și au ajutat că noi, cei care alergam, să tragem puțin mai tare și să ne simțim bine pe traseu. 

Organizarea – foarte bună, am avut vestiare unde să ne schimbăm, toalete foarte curate, puncte de informații, apă, glucoză și multă, multă energie și entuziasm pe care le-am resimțit cu toții. 

Alergătorii – păi cum altfel? Acolo am întâlnit câteva fete de pe grupul FeteleAlearga și tare mult m-am bucurat să schimbăm păreri, impresii și altfel decât pe Facebook.

Sweet sweet treats – la final pe lângă medalie am primit și o cutie tare simpatică și delicioasă. Trebuia s-o menționez și pe ea, nu? De fapt, stați așa, ea trebuia să fie în capul listei. 😛 

 

Concluzie? Venim si la anul! whoop-whoop! 

În 2 săptămâni mă așteaptă Color Run și… 10,5 k la Băneasa Trail Run – prima mea cursă cronometrată pentru care de 5 zile alerg în fiecare zi. Nu mai fac aceeași greșeală să mă prezint acolo total neantrenată. De fapt, nici nu am cum, căci un alergător binevoitor (multumesc Silviu :P) mi-a intocmit un plan de antrenament de care (incerc sa) mă țin cu sfințenie. Și ce e frumos e că începe să intre în rutină. Da, e obositor tare să alerg în fiecare zi, dar mă simt mult mai bine, am mai multă energie și sunt mai motivată.  

Impresii mai detaliate despre Hot Chocolate Race găsiți și la Irina pe blog. Vă recomand să le citiți, un lucru vă spun sigur, amândorura ne-a plăcut tare mult ciocolata. 

Altfel spus,să ne vedem acolo și la anul. (la anul gata cu 5k – mă înscriu la 10, am zis! :P)   

Related Post

One Thought on Cum a fost la Hot Chocolate Race

  1. Super! M-am apucat și eu de alergat de câteva zile și vreau să văd dacă reușesc să mă țin de treabă. Chiar ieri citisem un articol în care spunea că alergatul este singurul sport care dă dependență :))

  2. Super! M-am apucat și eu de alergat de câteva zile și vreau să văd dacă reușesc să mă țin de treabă. Chiar ieri citisem un articol în care spunea că alergatul este singurul sport care dă dependență :))

Comments are closed.