Cinci cuvinte cu amintiri

amintiri

"Our memories are the only paradise from which we can never be expelled." (Jean Paul Richter)

Cris mă provoacă din nou, de data asta să-mi aleg cinci cuvinte și să povestesc ceva legat de ele. Cum mi se pare un mod relaxant de a face exerciții de memorie, o să iau parte la jocul ei împărtășind cu voi câteva momente de altădată.
 
Soare. De câte ori mă gândesc la soare îmi aleargă prin suflet amintirile din verile copilăriei mele. Cu flori de câmp și jocuri frumoase, cu cer înstelat și foc de tabără în grădină, cu joaca de-a Sailor Moon și Zorro, cu fructe proaspete și bătăi cu apă și cu multe alte întâmplări senine menite de fiecare dată când îmi amintesc de ele să-mi descrețească fruntea.

Frunze. Prima serbare școlară. Clasa I. Scenetă anotimpurilor. Eu interpretând rolul toamnei. Cu o seară înainte mama decupand frunze cu formă frumoasă dintr-o coală mare de hârtie glasse galbenă. A doua zi dimineață eu căutând frunze uscate pentru a-mi încropi o coroniță chic.

Ciment. Îmi aduc aminte de toate căzăturile de care am avut parte încercând să învăț de una singură să merg pe bicicletă. Și credeți-mă că nu au fost deloc puține. Ba din contra, în fiecare zi îmi juleam genunchii și coatele și ajungeam acasă plângând. Dar spre deosebire de acum, atunci nu renunțam după prima mică julitură, ba nici după ditamai buba, având un țel bine stabilit mă străduiam din răsputeri și cum știam eu mai bine să-l ating.

Cutie. Eram obsedată de cutii. Probabil pentru că obisnuiam sa colecționez  tot felul de questii și nu aveam unde să le depozitez. Așa că era bucurie mare pentru mine când își mai cumpăra mama o pereche de pantofi și făceam rost de una. O decoram frumos, o coloram și-mi puneam questiutele mele în ea.
 
Gândaci. Pe vremea când locuiam la țară, într-o vară caniculară, a fost o invazie cu gândaci mici, negri și zburători. Oricâte substanțe se dădeau, spray-uri și capcane, nu reușeam să scăpam de ei. De atunci am rămas cu o urâtă fobie și dacă văd un gândac mă agit mai rău decât dacă aș vedea un urs, șobolan, șarpe sau cine-știe-ce alt animal.

Dacă simțiți nevoia să împărtășiți și voi astfel de momente/amintiri preluați cu încredere leapșa și dați-o mai departe.

Related Post

21 Thoughts on Cinci cuvinte cu amintiri

 1. Multumesc ca ai preluat leapsa 🙂 La primele 4 ma regasesc si eu si am si dovezi sa o dovedesc, de exemplu la punctul 3 am genunchii cu semne de buna purtare dovada vie 🙂 Cutiile se transformau si la mine in cutii cu amintiri 😀 Multumesc!

 2. Primul il vreau eu:Vreau Soare pentruca m-am saturat de frig!
  Frunze:am in apropiere o padure foarte mare de foioase cu niste frunze pe care le ador.Exista o perioada a toamnei in care exista si frunzre ruginii si frunze verzi si frunze aurii ai sunt atatea culori,de as sta tot in acea padure
  Ciment:prea mult praf nu-mi place deloc
  gandaci:nu vreau sa-i mai vad insa se pare ca exista in multe bucatarii si foarte greu scapi de ei!

 3. Sailor Moon… eram innebunita dupa desenele alea! Cel mai mult imi placea Sailor Mercury! :)) Invatasem sa le desenez eu singura si chiar imi reusea chestia asta! Ma regasesc in tot ce ai scris, mai putin faza cu bicicleta! Aveam si eu genunchii juliti (am urme si acum), dar de la toate prostiile pe care le faceam! 😛

 4. Când am văzut ”frunze” mi-am amintit instant de toamna din clasa a II-a, când am plecat de la școală și am stat cam o oră și ceva în plus cu colegii să strângem frunze pentru pus la presat. Mama mă aștepta acasă, să facă infarct, nu alta 😆 😳

  1. Da… :X si eu colectionam frunze de tot felul si le “ascundeam” la presat prin manuale. Pacat ca le-am aruncat pe toate ca mi-ar fi placut acum sa le mai rasfoiesc si sa dau de ele…

 5. Interesante explicatii, incercam sa te imaginez la serbare in postura de toamna. 🙂 Mie mi-au ramas ochii atintiti pe primul cuvant, de cate ori il vad pe undeva imi tresare inima de emotie. 😳

 6. Ma regasesc in ce ai scris,dar in loc de gandaci,la mine e cuvantul “carabusi”,imi aminteste cum ne jucam pe la bloc.Intr-o zi,copiii mai mari ne-au spus ca exista un mod de a face carabusii sa zboare mult mai sus.I-am prins,i-am bagat in punga si apoi am scuturat cateva minute bune…da’de unde zburat ca toti au cazut lati cand am deschis punga.Doamne,saracele vietati..ce rea si naiva am fost,acum imi pare rau :D.

 7. Sailor moon.. vai ce dor mo traznit si pe mine acuma!
  clar ma pun uite amu si caut ceva episoade pe net..
  tot am spus ca fac asta de vreo cateva luni, si tot am amanat!

Leave a Comment