Ce subiecte abordam la prima intalnire

Fie că vorbim de întâlniri romantice sau pur și simplu primele întâlniri pe care le avem cu cineva, una dintre temerile pe care le avem este "oare ce să discutăm să nu intervină acele momente de awkard silence?" Eu, deși sunt o persoană care vorbește mult, uneori extrem de mult, atunci când cunosc pentru prima dată pe cineva sunt destul de reținută și pot părea fie timidă, fie cu nasul pe sus. Cel puțin asa mi s-a spus că am fost percepută inițial de către persoanele cu care acum am o relație foarte mișto. 

Pornim de la asumpția că nu suntem prieteni în rețeaua lui Mark Zuckenberg și nu știm mare lucru unul despre celălalt. De asemenea, dacă sunteți doar doi, conversația trebuie întreținută mai bine și subiectele alese cu grijă. 

Astfel că eu am grijă să evit subiecte ca: religie, orientarea sexuală, politică (nu că m-aș lansa eu vreodată în discuții de genul), etnie.  

Pentru început încerc să cunosc persoana respectivă, ca la un interviu, o întreb în ce domeniu lucrează. În funcție de răspuns, încep să dezvolt o conversația pe tema respectivă.

Dacă e în IT întreb ce tehnologii sau aplicații folosește, ce proiecte dezvoltă, dacă e în bancă, îi împărtășesc ceva din experiența mea cu băncile din România, dacă are un job care presupune multe călătorii, îi spun ce țări am vizitat eu, unde mi-ar plăcea să ajung și întreb ce țări a văzut el, dacă în timpul călătoriilor de serviciu are timp și de atracțiile turistice etc.

Oricum ar fi, de la job-ul unei persoane poți dezvolta o serie de conversații antrenante.  

Un subiect pe care îl mai abordez este cel al filmelor sau serialelor. Fie că încep cu o glumă despre Game of Thrones sau cu o știre legată de Oscar-uri, sau ce film recent am vizionat. Evident, n-o să mă lansez în discuții pasionale despre drame coreene, despre filme japoneze sau filme franceze vechi. N-o să-i zic despre filmele regizate de Francois Truffaut sau despre Kurosawa.

Sunt filme nisate și sunt conștientă că nu pe toată lumea interesează. Așa că, o să aleg un film popular, poate unul vizionat la cinema și o să presar în discuție câteva analogii cu subiectele din filmele care-mi plac mie și dacă simt că și celălalt e pe aceeași lungime de undă, perfect, continuăm, dacă nu sună niciun clopoțel acolo, trecem la următorul subiect sau rămânem pe filmele Hoolywoodiene.  

Dacă se întâmplă să apară în discuție un film ecranizare a unui roman, atunci e momentul propice pentru a aduce în discuțiile lectura. Ce cărți citește, ce autori preferă etc. Cine știe? Poate descoperim că suntem consumatori ai aceluiasi tip de literatura.

Intotdeauna însă, pentru ca discuția să nu devină anevoioasă, presar pe ici pe colo o glumă, o situație de viață amuzantă pentru a destinde atmosfera. Uneori pur și simplu fredonez versurile melodiei care se aude pe fundal cu o voce amuzantă. Și apoi îi spun despre cum mă imaginam eu rock star când aveam 15 ani și despre care a fost ultimul concert fain la care am fost.

E momentul când aflu preferințele muzicale și dacă suntem sau nu pe aceeași lungime de undă cu ele. Niciodată însă nu mi s-a întâmplat să îmi aleg prietenii în funcție de asta. Respect opțiunile fiecăruia în materie de muzică, filme, cărți, alcool :))

Glumesc, dar dacă simt că am ce discuta cu cineva, chiar nu contează astfel de aspecte. Spun asta pentru că am cunoscut și persoane care nu erau destul de open încât să se împrietenească cu cei care ascultă alt gen de muzică. Not my case, though. 

Apoi, contează foarte mult persoana, dacă chiar nu împărtășim aceeași frecvență, orice am discută în loc ca vorbele să spargă zidul, ele încep să pună, rând pe rând, câte o cărămidă, pentru a-l înălța și mai mult. Asta însă nu ar trebui să ne retina în a încerca din nou, sunt persoane cu care ne conectăm și altele cu care nu reușim nici dacă ne forțăm. E în regulă, suntem cu toții diferiți, important e să găsim punctele de interes comun. 

Nu vă rețineți din a experimenta subiecte de discuție. Recent mi s-a întâmplat să aduc vorba cu o persoană pe care abia o întâlnisem despre mișcarea ISIS și am rămas surprins plăcută de faptul că și persoana respectivă se documentase pe tema asta și de aici am inițiat un lung șir de argumente și la final amândoi ne-am simțit foarte bine. 

Din păcate însă, de la o vârstă, ne concentrăm mai mult pe diferențe decât pe similitudini, dar asta e o poveste despre care o să vorbesc altădată. 

sursa foto: Lovers in Paris via Shutterstock.com

Related Post

Leave a Comment