Aveti o inima foarte frumoasa

O zi de joi dimineață. O zi obișnuită. O zi care a început ca oricare alta. Doar că, înainte de a merge la birou, am fost la un control cardiologic la Regina Măria. Pentru cine nu știe deja, unii spun că aș suferi de ipohondrie, eu spun însă că better safe than sorry. Posibil că, fără să-mi dau seama, exagerez pe ici, pe colo, doar că dincolo de ceea ce pentru unii e o nebunie neînțeleasă cu care nu pot empatiza, pentru mine e o cauza a unei frici care își are rădăcinile în copilărie. Dar despre asta, într-o altă poveste. 

În timp ce medicul îmi observa cu atenție inima pe un ecran, eu auzeam zgmotele ei, erau ciudate, fără sens, ca o simfonie fără noimă, dar, până la urmă, așa funcționează ea, fără legi, fără reguli, inima se mișcă în acordurile ei, dansează in ritmuri doar de ea înțelese. 

Tăcerea însă a fost întreruptă de medicul care mi-a spus: 

-Aveți o inimă foarte frumoasă.. să aveți grijă s-o faceți și fericită. 

Cel mai frumos compliment pe care l-am primit vreodată în prag de Sfânt al Iubirii. I-am zâmbit și am așteptat până la final când, în completarea complimentului a venit și diagnosticul mult-așteptat: 

-…și clinic sănătoasă! 

I-am mulțumit pentru veștile bune și am părăsit cabinetul zâmbind. De fapt, am plecat gândindu-mă la micul meu motoraș viu care, de 30 de ani, bate în fiecare secundă și dansează pe acordurile lui proprii. Motorașul viu care nu a învățat încă să urască, să disprețuiască, să invidieze.

El bate doar în acorduri de speranță, dezamăgire, uneori tristețe, alteori fericire și de cele mai multe el bate a iubire și a recunoștință. Iar eu, eu îi sunt recunoascatoare pentru ca e acolo, nu îl simt întotdeauna, dar știu că atunci când se activează nu se mai înțelege cu rațiunea, nu fac pace de multe ori, dar ajung împreună la compromisuri și consensuri pe care, deseori e complicat să le înțeleg, așa că asept ca un martor inert, verdictul și acordul nescris dintre ei: motorașul sentimentelor și cel ar rațiunii. Căci, până la urmă, nu s-a văzut război mai sfâșietor decât cel pe care în anumite momente cei doi îl desfășoară. 

Am o inimă foarte frumoasă. Acum, tot ce trebuie să fac e s-o mențin la fel de sănătoasă și să o fac fericită. Hai, că nu pare așa de complicat!

Related Post

2 Thoughts on Aveti o inima foarte frumoasa

Leave a Comment