Alta intrebare, cu ce v-am gresit atat de tare?

Cu ce am greșit dragi guvernanți să merităm asta? Ce am făcut să ne tratati astfel? Singură greșeală este că unii dintre noi v-au votat. Că au avut încredere. Și ce ați făcut cu încrederea alegătorilor? Vă zic eu ce. V-ați șters cu ea la fund și ați aruncat-o dispretuitori la gunoi.  

Ce am făcut atât de rău să degeram în frig seară de seară? Să ne înghețe mâinile pe pancarte cu sloganuri care cer apel la ultima urmă de decență a voastră. Să ne înghețe picioarele în stradă după 9 ore de muncă la birou, pentru că da, dragi guvernanți, noi suntem aia care stau zi de zi 9-10 ore pe zi la birou și ca niște "putori" cum am fost numiți, ne plătim constant taxele la stat. Iar de o săptămână cu toții avem un job part-time comun, acela de tremura de frig alături de copiii noștri, de prieteni, de familie, în stradă, cerându-vă să ne dați normalitatea înapoi.  

De ce forțați tineri să plece din țară? De ce vă bateți joc de medici excelenti care s-au întors pentru a face o schimbare aici? De ce încărcați conștiința alergătorilor voștri și îi forțați să trăiască cu gândul că ei sunt cei care v-au investit cu puterea pe care o aveți acum? 

Dar domnule Dragnea,vârful puterii e șubred tare și se clatină amenințător. Nici n-o să simțiți căderea, o să vă treziți trântit la pământ și-o să doară, o să vă doară atât de tare încât o să vă uitați descumpănit în jur așteptând să vă ridice prietenii dumneavoastră. 

Dar fiți pe pace, ei vor fi deja la masă cu altii și vor ciocni un pahar de vin, în timp ce dumneavoastră veți rămâne inecat în disperare și atunci domnule Dragnea, atunci o să vă doriți să vă fi avut alături cel mai loial prieten și aliat…poporul, domnule Dragnea! Poporul! 

Noi ăștia care strigăm disperați în piețe seară de seară până când om rămâne fără glas. Și-o să mai strigăm și azi și mâine, și până la urmă cineva tot o să ne audă, caci suntem mulți și nu cerem nimic altceva decât dreptatea și normalitatea pe care dumneavoastră refuzați cu vehemență să ni le redați. 

Anulați această mizerie de ordonanță de urgență, anulați acel afront infect adus asupra statului de drept și plecați de bunăvoie. O să vă ținem minte dar pentru că noi suntem Oameni o să vă iertăm și o să mergem mai departe. Veți rămâne doar o pată neagră temporară în conștiință noastră care în timp se va estompa.

Nu știu domnule Dragnea cum puteți să puneți capul pe pernă și să adormiți liniștit când știți că în piață strigă din toți plămânii, înghețați și deznădăjduiți studenți în sesiune, medici, avocați, corporatiști, bătrâni care își doresc o țară normală pentru copiii si nepotii lor. Cum puteți domnule Dragnea să dormiți fără ca strigătele noastre să vă tulbere somnul? 

Spuneți-ne ce vreți să mai facem ca să anulați ordonanța rușinii, cum să mai procedăm? O să ne doboare deznadejea domnule Dragnea, or să ne încătușeze frigul și disperarea, dar noi vom supraviețui cumva și dreptate sigur se va face, de asta să n-aveți nici cea mai mică îndoială. 

Astfel spus, eu vă doresc un week-end minunat, pe noi ne găsiți în piață! 

———————————————————————————————————————–

Aveti aici un document cu legea de dinainte de OUG si dupa si care sunt modificarile.Click Click!

 

Photo credit: (c) Doru Oprisan / FB

Related Post

One Thought on Alta intrebare, cu ce v-am gresit atat de tare?

  1. Nu neg faptul ca poate noul guvern a avut/are (si) intentii bune, dar asta nu scuza aceasta greseala ce refuza sa o corecteze desi zeci de mii de oameni atrag atentia seara de seara! Cine greseste trebuie sa plateasca, fie ca e in politica fie certat cu legea, altfel toata lumea va gresii tot mai des si mai grav! Jos ordonanta!

Leave a Comment