Alergam pentru cei care nu pot

Voi ați simțit că a venit în sfârșit primăvara? Am tot așteptat să iasă soarele de sub nori, să se ivească în sfârșit raze de lumină care să aducă cu sine frânturi de optimism de care mi-e atât de dor. Dar lăsând dramatismul și asteniile deoparte voiam să vă anunț că oficial m-am incris la maratonul “World Run – Wings for Life”.

Ce este World Run – Wings for Life?

Scopul acestei competiții este să alergăm împreună pentru cei care nu pot și să contribuim la găsirea unui remediu pentru vindecarea leziunior coloanei vertebrale. Toți banii proveniți din înscrierile la maraton vor fi donați de către Red Bull Group către Wings for Life pentru a continua cercetările și studiile.

Si ca să vă povestesc cum am aflat de această cauză, menționez că acest articol nu este unul sponsorizat și taxa de înscriere (125 ron) a fost plătită integral de mine. Au venit la birou câteva domnițe simpatice, promoterițe Red Bull și ne-au oferit pliante informative și o cutie de Red Bull. Mi s-a părut interesant, am accesat site-ul WingsforLifeWorldRun și m-am înscris.

Când are loc?

Pe 4 mai 2014, la ora 13:00 fix, alergătorii din România vor lua startul de la București, simultan cu alți peste 100.000 de alergători de pe cinci continente, din peste 30 de țări. Nu există linie de finiș tradițională, nu există o distanță sau un timp prestabilit, linia de finiș te urmărește pe tine adică vei alerga până te va prinde Mașina Oficială de Finiș și cel mai tare e că te întreci în timp real cu ceilalalti alergători din țările participante.

Cum mă pregătesc eu?

-săptămâna viitoare îmi reînnoiesc abonamentul la sală (IronGym, pentru că e fix vis-a-vis de locul de muncă și mi-e mai ușor să merg acolo, plec dimineață mai devreme sau merg în pauza de masă)

  • -în week-end ies cu prietenele la alergat (de regulă în Cișmigiu, dar mai schimbăm locul)
  • -nu mai fumez (se știe că fumătorii au rezistență mai scăzută)
  • -mă hidratez foarte bine
  • -încerc să elimin pe cât de mult se poate mâncărurile nesănătoase și dulciurile. Până acum nu mi-a ieșit atât de bine dar sunt pe drumul cel bun, simt eu asta.

Abia aștept să văd cât de mult voi rezistă, mi-am propus să alerg 3 km și cred că voi reuși cu antrenamente și dacă mă țin de ceea ce mi-am propus.

Voi ați alergat vreodată în cadrul unui maraton sau pentru o cauză anume? V-ar plăcea să faceți asta?

Related Post

4 Thoughts on Alergam pentru cei care nu pot

  1. Nu pot decat sa te felicit!

    Da, am participat acu 2-3ani la paris eram prin parc si am fost cooptata , nu se platea, am "alergat" in scaune cu rotile, am jucat si baschet cu ei, a fost o experienta interesanta.

  2. Uite, asta mi se pare genial și e musai să te felicit! Îți faci bine și ție, pe lângă că faci bine altora. Bravooo!! Să fie cei mai frumoși 3 km ai tăi. Clar aș alerga cu tine, deși nu-s prietenă deloc cu alergatul, dacă aș fi acolo…

Leave a Comment